woensdag 14 december 2016

Sporenplan Waan 2

Afgezien van het schetsje, een paar postings terug, heb ik nog niet laten zien hoe de sporen gaan lopen op Waan. Hier is een weergave van de sporen zoals ze nu liggen.
De onderkant is de bekijkerszijde. De bovenkant, met de afgeronde hoeken, is de achtergrond.
De sporen in de voorste zone zijn genummerd 1 - 9, de sporen in de middelste zone 10 - 19, en de sporen op (of in) de achtergrond 20 - 29. Dat is makkelijk te onthouden.

De pendeltram begint linksonder op spoor 1 en buigt meteen via spoor 10 af naar 20, dat onzichtbaar achter de bebouwing ligt. Aangekomen op spoor 21 pauzeert de tram en vertrekt dan in omgekeerde richting, om via spoor 13 op te duiken uit de remise. Er wordt links gereden, en zo bereikt de pendeltram spoor 1 weer.

Op de andere sporen kan handbediend worden gereden van en naar de remise, en de sporen 3 en 4, die zijn aangekleed als vrije baan. Dankzij de twee spoorverbindingen is er een omloopmogelijkheid via spoor 1 / 3. Wel oppassen voor de pendeltram! De vorige versie van Waan had geen omloop, waardoor het rangeren niet veel voorstelde.

De sporen 11, 12 en 13 liggen in de remise.

2 opmerkingen:

  1. Hoe ga je met de trolleystangen pendelen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet, Rob. Op Waan hebben alle trams pantografen of korte sleepbeugeltjes, in tegenstelling tot het voorbeeld van het Isle of Man. De pantografen zijn uiteraard geen probleem, en de korte beugeltjes klappen om, à la Groninger 41. Trolleys? Nee, de hobby is juist bedoeld om stress te vermijden...

    BeantwoordenVerwijderen